puma amsterdam

Argomenti generali, suggerimenti sul forum, richiesta consigli tecnici sulla fotografia naturalistica
Viola David
Messaggi: 3
Iscritto il: sab 18 lug 2020, 8:23

puma amsterdam

Messaggioda Viola David » sab 18 lug 2020, 8:38

De poema (Puma concolor Linnaeus, 1771) is puma x fenty een grote kat die zich over heel Amerika uitstrekt en de breedste breedteverdeling vertoont van elk terrestrisch zoogdier (Nowak, 1999). Poema's hebben opmerkelijke verspreidingscapaciteiten (Maehr et al., 2002; Beier et al., 2003) en bezetten met succes een breed scala aan habitats, wat hun potentieel illustreert om zich aan te passen aan de breedte van de omgevingsomstandigheden die zich op het hele continent voordoen, van tropische bossen en moerassen om kreupelhout en koude Andes- of Patagonische biomen te drogen (Redford en Eisenberg, 1992; Nowak, 1999). Poema's zijn solitair en territoriaal, met grote woongebieden. Vrouwtjes hebben de neiging om kleinere gebieden te bezetten en kortere afstanden te verspreiden, waardoor ze filopatischer zijn dan mannen (Logan en Sweanor, 2001; Maehr et al., 2002).

Deze bevinding zou de hypothese van een Noord-Amerikaanse oorsprong voor de poema ondersteunen, met daaropvolgende kolonisatie van Zuid-Amerika door deze soort, parallel aan die van de jaguarundi. In een grondige studie van poemafylogeografie, Culver et al. (2000) heeft de huidige en historische genetische diversiteit van deze soort beoordeeld op basis van een badslippers puma grote steekproef van individuen uit het hele verspreidingsgebied. Die studie gaf aan dat de meeste van de 32 klassieke poemasoorten niet overeenkwamen met definieerbare genetische eenheden en bracht het aantal erkende ondersoorten terug tot zes. Vier van deze ondersoorten werden verspreid in Zuid-Amerika, wat aangeeft dat de meeste historische onderverdeling van de soort zich in dat subcontinent voordeed.

We verkregen fenty puma slippers bloed- en weefselmonsters van 77 poema's, waaronder wilde individuen die werden gevangen tijdens veldecologieprojecten, gevangen door boeren of door de weg gedood, evenals dieren in gevangenschap met bekende geografische oorsprong (tabel S1). Daarnaast hebben we ook gegevens verzameld van 109 extra personen van wie het DNA al beschikbaar was in de deelnemende laboratoria, waarvan sommige waren gebruikt in eerdere genetische onderzoeken met verschillende markers (Culver et al., 2000; Castilho et al., 2011; Miotto et al., 2011, 2012). Daarom hebben we als geheel nieuwe gegevens verzameld van in totaal 186 individuen. Deze monsters waren afkomstig uit een andere reeks geografische regio's in het grootste deel van het poemabereik, met meer nadruk op Zuid-Amerika (zie tabel S1).

We gingen uit van een puma 2019 Yule-proces voor de boom en namen een niet-gecorreleerde lognormaal ontspannen moleculaire klok op. Om beter aan de verwachtingen van het Yule-proces te voldoen, hebben we slechts vijf uiteenlopende puma-haplotypes opgenomen, samen met de twee hier gegenereerde jaguarundi-sequenties. Om de moleculaire klok te kalibreren, gingen we ervan uit dat poema's en jaguarundi's uiteenliepen tussen 3,16 en 6,01 MYA (95% HPD van de schatting gerapporteerd door Johnson et al. (2006) met behulp van een nucleaire supermatrix). Voorafgaand aan deze leeftijden gebruikten we een uniforme achtergrond, respectievelijk als conservatieve minimum- en maximumgrenzen. De laatste run was gebaseerd op 108 MCMC-generaties, waarbij elke 10 4 stappen monsters werden genomen en de eerste 104 stappen werden verwijderd als inbranden.

De tweede set Beast-analyses was gericht op het afleiden van de tijd van de meest recente gemeenschappelijke voorouder (t MRCA) van verschillende groepen monsters, en om de demografische geschiedenis van poema's te reconstrueren door schommelingen in het verleden in de populatiegrootte te schatten via de Bayesian Skyline Plot ( BSP) benadering (Drummond et al., 2005). We gingen uit van een Bayesiaanse skyline en een strikte moleculaire klok, waarvan de evolutionaire snelheid was gebaseerd op de schatting die was afgeleid van de eerste analyseronde. We hebben de MRCA beoordeeld op vier verschillende monstersets: (i) volledige steekproef; (ii) alleen Zuid-Amerika; (iii) Noord- en Midden-Amerika (NA NCA); en (iv) een subset van 24 NA NCA-monsters die een regionaal endemisch subclade vormden in het haplotype-netwerk, wat wijst op autochtone diversificatie (zie resultaten).

Matige tot hoge niveaus van haplotype-diversiteit werden waargenomen, terwijl de nucleotide-diversiteit vrij laag was (tabe puma amsterdam l 2). Mediaan-verbindende netwerken op basis van puma ND5-haplotypes. De oppervlakte van elke cirkel is evenredig met de haplotype-frequentie. De relatieve frequentie van populaties in elk haplotype wordt aangegeven door het aandeel van verschillende kleuren (gecodeerd zoals in figuur 1). A) Analyse van de volledige dataset (669 bp). De pijl geeft het punt aan waar de outgroep P. yagouaroundi is aangesloten. B) Analyse van een subset van de nucleotideplaatsen die overlappen met de Miracinonyx trumani-sequentie (286 bp). Pijlen geven de punten aan waar de outgroup-taxa zich bij het netwerk aansluiten: P Immagine . yagouaroundi (in grijs; 32 mutatiestappen vanaf het verbindingspunt) en M.

Torna a “Varie”

Chi c’è in linea

Visitano il forum: Nessuno e 2 ospiti